Petitie en spreekrecht voor een gemeentepark in Varsenare

22 Maart 2019

Petitie en spreekrecht voor een gemeentepark in Varsenare

450 stemmen voor behoud van groene long in Varsenare en de eerste toepassing van het spreekrecht

Uit de resultaten van deze bevraging blijkt dat 450 inwoners zich aansluiten bij de visie van Groen Jabbeke.

Op de gemeenteraad van 6/5/2019 werd door Groen Jabbeke het resultaat overhandigd van de bevraging die gebeurde door Groen Jabbeke. Deze werd gevoerd met betrekking tot de problematiek betreffende de toekomstige ontwikkeling van de “Hoeve Rogiers”.

De bevraging gebeurde via een petitie, facebook, de website van Groen Jabbeke en door middel van flyers die werden verspreid in de dorpskern van Varsenare. Uit de resultaten van deze bevraging blijkt dat 450 inwoners zich aansluiten bij de visie van Groen Jabbeke. Deze visie houdt in de dat Groen Jabbeke de huidige CD&V meerderheid in Jabbeke oproept om deze site in eerste instantie zelf aan te kopen. Groen Jabbeke wil op deze manier het laatste stuk van de oorspronkelijke dorpskern behouden en behoeden tegen projectontwikkelaars die er een mastodont van 4 bouwlagen willen neerpoten.

Voor Groen Jabbeke moet deze “groene long” een herbestemming krijgen als park. De bestaande bebouwing dient aangepast te worden naar een socio-culturele invulling voor de bewoners van Varsenare. Een stuk invulling zoals buurthuis “ De Post” in Jabbeke is zeker een optie. Deze visie van Groen Jabbeke betekent ook dat Groen Jabbeke zich verzet tegen de manier waarop CD&V- Jabbeke de laatste woonuitbreidingsgebieden (Willemijnenweg, Lanestraat en Varsenare Noord) in handen geeft van projectontwikkelaars. Dit zonder ook maar na te gaan of te bewijzen dat er nood is aan nieuwe bebouwing in Jabbeke. Het is duidelijk dat Groen Jabbeke, gesteund door de bevolking , zich blijvend zal verzetten tegen de uitverkoop van Jabbeke door de CD&V aan projectontwikkelaars.

Korte tijd later dienden inwoners voldoende handtekeningen in om gehoord te worden op de gemeenteraad. Een verslag van Focus/WTV vindt u hier: /inwoners-varsenare-tekenen-petitie-tegen-hoogbouw

Het gemeentebestuur besloot uiteindelijk om de site zelf aan te kopen. Fantastisch nieuws.