Jabbeekse jeugdzonden

24 Oktober 2023

Jabbeekse jeugdzonden

Een professioneel jeugdbeleid is in Jabbeke nog steeds onbestaande!

Sinds de intrede van Groen in de gemeenteraad hebben we geregeld gepleit om nu eens echt werk te maken van een jeugdbeleid. Jeugdhuis Utopia sloot in 2009 de deuren en luidde het einde in van enige politieke bekommernis voor de jeugd vanuit CD&V Jabbeke. Dat is ondertussen 14 jaar geleden.


In mei 2021 keurde de gemeenteraad het plan goed voor de aanleg van zowel een skatepark in Jabbeke als in Varsenare. Eindelijk een klein lichtpuntje met een investering voor onze jongeren. Helaas, twee en een half jaar later wachten we nog steeds op een begin van uitvoering. We vroegen eens na wat daar de reden voor was. Bleek dat de plannen uitzonderlijk door de eigen gemeentediensten worden uitgevoerd en die liepen vertraging op...wegens personeelstekort. Hieruit blijkt opnieuw dat het bestuur de jongeren steeds op de lange baan schuift.


Ook opmerkelijk was het gebrek aan samenwerking met de jongeren zelf. De beslissing om de twee skateparken te realiseren werd genomen zonder enige inspraak van noch de Jabbeekse jeugdraad noch de lokale skaters. Voor Groen Jabbeke is investeren in onze jeugd en jongeren van cruciaal belang in deze en komende legislatuur. Ze worden al te lang in de kou gelaten.